Jun 4

Primul meu salt cu parasuta

Sâmbătă la Clinceni a fost miting aviatic. Spre deosebire de alte dăţi, când abia aşteptam să văd avioanele, de data asta emoţiile mele au fost ocupate cu altceva: cel mai tare cadou anticipat de ziua mea. Am sărit cu paraşuta în tandem.

E ceva ce-mi doream să fac şi stabilisem că-n 2013 o să se întâmple. Dacă tot m-am plâns că-mi trebuie mai mulţi nori, mi-am făcut de lucru printre ei. Cu un instructor care-a trecut deja de peste 2.500 de ori prin asta, am urcat până la 3.000 de metri, de unde-a început nebunia.

Ce-mi închipuiam eu nu s-a potrivit cu ce-a fost. Senzaţia nu e cea de cădere în gol şi nu simţi că, fără paraşuta deschisă, te duci spre pământ cu aproape 120km/h. Si nici vântul care te face să arăţi amuzant parcă nu te încurcă prea tare. Peisajul nu e cu mult diferit faţă de ce apuci să vezi până ajungi la altitudinea necesară, dar aproape c-aş putea să bag mâna-n foc că lucrurile se văd altfel când depinzi doar de-o paraşută şi-un ham.

Cel mai frică mi-a fost de momentul aruncării din avion, pentru că nu e tocmai uşor să-ţi scoţi tălpile pe jumate în afară, să te flexezi şi să te arcuieşti şi-apoi s-o tâşneşti voluntar din loc. Dar cele maxim 3 secunde cât durează toată povestea asta nu merită atâtea griji. Oricum apoi, în cuvintele lui Bender, am sărit şi m-am şi dat peste cap.

Experienţa în sine mi se pare că pune lucrurile în perspectivă. Dacă trăieşti după aşa ceva (trivia: doar una din 150.000 de sărituri se lasă c-un deces) şi ţi-e bine, apoi cam orice pare floare la ureche. Ce-a făcut în cazul meu e că m-a resetat şi m-a lăsat într-o stare zen pe care o tot cultiv de câteva zile.

Eu am sărit cu cei de la Aeroclubul României şi-aş mai face-o din nou. Dac-aveţi chef de paraşutism, îi recomand.

Cele mai din inimă mulţumiri pentru experienţa asta se duc jumătăţii mele preferate din Fredo&Pid’jin.


« »

@28alexandra

  • Mission keeping away from keyboards via new hobby Status improving
  • Mom? Mooom! Maaaaaaaaaa!
  • Boy I beg you can I follow?
  • Im sure these guys have no phoney No eating rule